| home |Familie informatie
foto Correlje foto Correlje Jacques Cortillon (Correljé), onze stamvader, verhuisde omstreeks 1610 naar Nederland met zijn ouders van uit Noord Frankrijk of Wallonië en vestigden zich in de stad Utrecht. Jacques Cortillon trouwde op 14 april 1612 met Elsken Hendricks ook in Utrecht.
Waarschijnlijk behoorde de familie tot de volgelingen van Calvijn de 'Hugenoten' en zijn vermoedelijk vanwege de roerige tijden in Frankrijk vertrokken naar de Nederlanden om hier een nieuw en rustiger bestaan op te bouwen. (zie ook links onder: "Wie waren de Hugenoten")

*) Van mijn en/of onze familienaam "Correljé" zijn zeer veel verschillende naamvarianten gevonden en meegenomen in dit overzicht. Lees ook hieronder bij: "Goed om te weten"

Leuk om te weten: Willem Leendert Correljé (1905-1979) was Burgemeester en tevens ambtenaar der gemeente-secretarie te Callantsoog vanaf 15 novenber 1946 en beëindigde dit ambt op 1 mei 1970 wegens het bereiken van de 65 jarige leeftijd. Hij was Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Omstreeks 1984 is er in de gemeente Callantsoog een straat naar Willem Leendert vernoemd de "Correljéstraat". (zie ook de foto op "FOTOS & DOC.")
Johan Correljé
(1860-1933)
Geertruida Aletta van der Wolk
(1862-1951)
foto
(op de foto's mijn Overgrootouders)