| home |Familie informatie
foto Grasstek Nevenstaand het - Titelblad - voor een boekwerkje over het voorouder onderzoek van de familie van Grasstek door George Willem van Grasstek, voorstellende de Leidsche poort gelegen aan de Middelwegh te Leijden Anno 1611. Met daar op, naast het familiewapen, ook nog 8 schilden met afbeeldingen van verschillende voornaamste beroepen in de familie van Grasstek.
Helaas is dit boekwerk nooit verschenen.

ontwerp van: George Wilhelmus van Grasstek en getekend door: W.L. van Weeren
  • De oorsprong van de familienaam "van Grasstek"
  • De verschillende Familiewapens "van Grasstek"
  • Het onderzoek van de Genealogie van Grasstek

Gegenereerd: op 14-10-2012

document Grasstek Aantallen naamdragers van GRASSTEK bij de volkstelling van 1947 (per provincie) en bij de volkstelling van 2007 (per gemeente)

* klik op de thumbnail om het vergroot weer te geven

Goed om te weten: Met de button "GENEALOGIE" opent u de "Genealogie van Naamdragers van Grasstek". Door middel van de button "PERS-KAARTEN" kunt de persoonskaarten per persoon (gezin) bekijken van alle personen in deze genealogie, ook welke geen naamdrager zijn b.v. kinderen met een moeder van Grasstek. (m.u.z. van mogelijk nog in leven zijnde personen welke zijn afgeschermd)
U kunt helpen: Er moet nog veel onderzoek naar de familie van Grasstek gedaan worden, u kunt mij daar bij helpen met informatie, aanvullingen en/of correcties welke u bekend zijn, door te mailen via het contactformulier ik neem dan spoedig mailcontact met u op.

In het onderzoek naar mijn eigen voorouders van moederskant stuitte ik op uitgave van de Genealogische Vereniging "Ons Voorgeslacht" over de familie "van Grasstek" welke zij publiceerde in hun maandbladen jaargang 1956, auteur; D.J. Wesselo.
Dit was voor mij de start om naast de voorouders van mijn grootmoeders vader Hendrik Wesselo ook die van haar moeder Alida Petronella van Grasstek op mijn website te plaatsen. Bronnen hier bij waren o.a.: CD-rom van "Ons Voorgeslacht" en website van de Lodewijk van Grasstek (http://www.familievangrasstek.nl).