| home |Familie informatie
foto foto De onderzochte familie Hack waren woonachtig in de gemeente 's-Gravenhage later verspreidt men zich in de randstad en in mindere mate over de rest van Nederland.
Het verhaal gaat in de familie maar ook binnen niet direct gerelateerde families Hack dat de voorouders afkomstig waren uit het Oostelijk deel van Europa mogelijk Polen of het voormalige Oost Duitsland. De juiste link hier naar toe is nog niet gevonden.
Rond 1800 ontstaat er in 's-Gravenhage een aftakking, vermoedelijk door een verschrijving bij de registratie, waarbij de familienaam Hak gebruikt wordt in plaats van Hack deze tak is zoveel mogelijk meegenomen in dit onderzoek.

In de 'Haagse' tak van deze familie Hack waren veel als huisschilder (verwer, verver) werkzaam, maar ook de arts-chirurg Georg Lodewijk Hendrik Hack werkzaam in het Westeinde Ziekenhuis te Den Haag, de beeldhouwer Rien Hack welke o.a. het beeld vervaardigde van een "Javaan met dieselmotor" wat stond in het hoofdkantoor van de Handelsmij. Lindeteves-Stokvis te Amsterdam (zie ook bij "FOTOS & DOC") en Henri Hack welke onder andere violist was bij het Residentie Orkest in Den Haag.
Christina Catharina Hack
(1898-1968)
Clara Anna Catharina Hack
(1889-1962)
beiden dochters van Jacobus Hack en Theresia Bruinsma

Gegenereerd: op 30-09-2012

document Hack Aantallen naamdragers HACK bij de volkstelling van 1947 (per provincie) en bij de volkstelling van 2007 (per gemeente)

* klik op de thumbnail om het vergroot weer te geven

Goed om te weten: Met de button "GENEALOGIE" opent u de "Genealogie van Naamdragers Hack". Door middel van de button "PERS-KAARTEN" kunt de persoonskaarten per persoon (gezin) bekijken van alle personen in deze genealogie, ook welke geen naamdrager zijn b.v. kinderen met een moeder Hack (m.u.z. van mogelijk nog in leven zijnde personen welke zijn afgeschermd)
U kunt helpen: Er moet nog veel onderzoek naar de familie Hack gedaan worden, u kunt mij daar bij helpen met informatie, aanvullingen en/of correcties welke u bekend zijn, door te mailen via het contactformulier ik neem dan spoedig mailcontact met u op.