| home |Familie informatie
foto Schaasberg foto Schaasberg Zoals het er nu uitziet zijn er twee takken van de families Schaasberg een in het Oosten van Nederland en de tweede in West Nederland. De door mij onderzochte tak is die van "West Nederland" o.a. Den Haag en Amsterdam.

Leuk om te weten: Maria Schaasberg (1791-1843) welke in 1816 trouwd met Johannes Carolus van der Meer Mohr (1790-1852), zoon van Carel J. Mohr en Johanna F. van der Meer, een zoon met een respectabele staat van dienst o.a. Advocaat, Burgemeester van Goes en Lid Staten van Zeeland. Met betrekking tot zijn achternaam staat in de huwelijksakte van Johannes Carolus en Maria: "De vader van de bruidegom heeft ons verklaard dat zijn zoon sedert omtrent tien jaren, de naam Van der Meer heeft aangenomen, en sedert dien tijd gevoerd heeft, en in alle openbare Acten bekend staat onder de naam Van der Meer Mohr".

De oudste zuster van Maria, Conelia Schaasberg (1784-1862) trouwd in 1810 met Pieter Johannes van der Meer Mohr (1782-1845), broer van Johannes Carolus, welke o.a. onderofficier was in de Napoleontische Tijd en ambtenaar op het Departement van Oorlog.
(Met dank aan Jim van der Meer Mohr voor de gen. aanvullingen en foto's - http://www.vandermeermohr.nl)
Simon Jacobus Schaasberg
(1887-1940)
Clara Anna Catharina Hack
(1889-1962)

Gegenereerd: op 05-10-2012

document Schaasberg Aantallen naamdragers SCHAASBERG bij de volkstelling van 1947 (per provincie) en bij de volkstelling van 2007 (per gemeente)

* klik op de thumbnail om het vergroot weer te geven

Goed om te weten: Met de button "GENEALOGIE" opent u de "Genealogie van Naamdragers Schaasberg". Door middel van de button "PERS-KAARTEN" kunt de persoonskaarten per persoon (gezin) bekijken van alle personen in deze genealogie, ook welke geen naamdrager zijn b.v. kinderen met een moeder Schaasberg.
(m.u.z. van mogelijk nog in leven zijnde personen welke zijn afgeschermd)
U kunt helpen: Er moet nog veel onderzoek naar de familie Schaasberg gedaan worden, u kunt mij daar bij helpen met informatie, aanvullingen en/of correcties welke u bekend zijn, door te mailen via het contactformulier ik neem dan spoedig mailcontact met u op.