| home |Familie informatie
foto De grootouders van mijn opa de familie Takken komen uit de gemeente Utrecht en verhuisden 1858 naar Voorschoten. Deze verhuizing was het logische gevolg van het werk van Johannes Takken, hij was goud- en zilversmid bij de zilversmederij van J.M. van Kempen te Utrecht. In juni 1858 werd de zilversmidwerkplaats van Van Kempen verplaatst naar Voorschoten, en werd bekend als "De Zilverfabriek".
Naast Johannes Takken waren er nog verschillende personen van de met mij gerelateerde families werkzaam bij de firma J.M. van Kempen en Zonen zoals Wesselo (ook uit Utrecht) en Van Grasstek (uit Amsterdam). Dat verklaard dan ook de onderlinge verbanden met deze en dus mijn families.

Hoe Geertruida Takken en Gerrit Bolle elkaar hebben ontmoet laat zich raden zij was woonachtig in Voorschoten en hij in Zierikzee. Waarschijnlijk had Gerrit Bolle, welke apothekersbediende was, werk gevonden bij een apotheek in de regio Voorschoten-Leiden. Het toeval wil dat er bij een bevriende familie van de familie Takken, de familie Van Grasstek en ook wonende te Voorschoten, een 'apotheker in Leiden' in de familie had. Misschien is dit wel de link ?

Deze genealogie betreft in hoofdzaak de familie Takken (Takke) uit de regio Utrecht en de vertakkingen naar Noord Holland en de regio Rotterdam en Gelderland. Het deel van de familie Takken uit het oosten van Nederland is niet meegenomen daar er mij geen relatie bekend is met de Utrechtse tak.
Geertruida Takken
(1855-1926)

Gegenereerd: op 26 juni 2010

document Takken Aantallen naamdragers TAKKEN en TAKKE bij de volkstelling van 1947 (per provincie) en bij de volkstelling van 2007
(per gemeente)

* klik op de thumbnail om het vergroot weer te geven

Goed om te weten: Met de button "GENEALOGIE" opent u de "Genealogie van Naamdragers Takken en Takke". Door middel van de button "PERS-KAARTEN" kunt de persoonskaarten per persoon (gezin) bekijken van alle personen in deze genealogie, ook welke geen naamdrager zijn b.v. kinderen met een moeder Takken (m.u.z. van mogelijk nog in leven zijnde personen welke zijn afgeschermd)
U kunt helpen: Er moet nog veel onderzoek naar de familie Takken en Takke gedaan worden, u kunt mij daar bij helpen met informatie, aanvullingen en/of correcties welke u bekend zijn, door te mailen via het contactformulier ik neem dan spoedig mailcontact met u op.